Wandeling in Bewust-zijn


Een moment van werkelijke aandacht naar jezelf, met anderen, in de natuur.

 

We leven in een tijd waar iedereen te maken lijkt te krijgen met gevoelens van stress, angst of onrust. In meer of mindere mate maakt het een onderdeel uit van de gevoelens die dagelijks door ons heen lopen. 

 

Voor mij is het belangrijker dan ooit om bewust aandacht te geven aan alles wat er in mij leeft. Contact maken met mijn gevoelens, emoties en de kracht dat achter alles- wat-ik-niet-meer-wil ligt. Ontladen in de natuur, in contact met wat er in mij leeft.

 

Wanneer ik gevoelens van onrust, angst of pieker gedachten ervaar, neem ik een moment om hier met aandacht bij stil te staan. Ik ga dan met aandacht naar binnen in mijn lijf in mijn wezen. Ik sluit mijn ogen en richt mijn volledige aandacht op mij hoofd, hart en lichaam. Ik maak bewust contact met de gevoelens die door mij heen gaan. 

Zonder mee te gaan in de gedachten die hier aan gekoppeld zijn, observeer ik de beweging van energie en kracht er werkelijk door mij heen gaat. 

 

Door te observeren en met aandacht waar te nemen wat er in jou beweegt,  zal je merken dat er een verandering plaatsvindt en er ruimte komt om los te laten. 

 

Wanneer ik in het bos wandel,  zonder afleiding, in stilte, lukt het mij nog makkelijke om deze kracht in mij te voelen. 

 

Spreekt mijn verhaal je aan? Lijkt het jou ook fijn om samen een 'bewuste' wandeling te maken én de rust die dat geeft in jezelf te ervaren?

 

Tien minuten lopen vanaf het atelier bevindt zich en prachtig natuurgebied, Nationaal park Zuid Kennemerland. Vanaf parkeerplaats Duin en Kruidberg zal onze mooie wandeling beginnen. 

 

Wat gaan we doen?

 

We verzamelen bij parkeerplaats Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord, om van daar de wandeling te beginnen. (ook makkelijk te bereiken met Openbaar vervoer) Het grootste gedeelte van de wandeling zullen wij in stilte doorbrengen om zo weinig mogelijk afgeleid van onszelf te zijn. Door de stilte kunnen we makkelijker de aandacht bij onszelf houden en daarmee makkelijke tot ontspanning komen. 

Tijdens de wandeling geef ik je een aantal aanwijzingen/tips zodat jij steeds meer 'in je lijf' kan komen. 

 

Wanneer wij een kleine wandelpauze hebben, zal ik jullie meenemen in een korte geleide meditatie, of bekrachtiging zoals ik dat noem. Om zo het verlangen dat in je leeft of de ontspanning die je voelt nog meer ruimte te kunnen geven. 

 

We sluiten de ochtend af met een 'kleine' creatieve opdracht, zodat jij thuis de verbinding met jezelf levendig houdt. 

 

Deze wandeling organiseer ik vanuit een eigen enthousiasme om te delen en elkaar te inspireren. Vanuit gelijkwaardigheid , vrijheid en vrije wil . Het is geen coaching- of therapeutische sessie en dient volledig ter inspiratie.

 

Voel jij nieuwsgierigheid en een 'Ja' om mee te doen? Kijk op de agenda voor de actuele datums.