Flessentuin met Kerstdecoratie- op locatie, in atelier of online


 

Maak tijdens deze workshop een prachtig planten terrarium in een gistingsfles. De planten in de fles kunnen jaren leven, zonder dat jij er iets aan hoeft te doen! Hoe gaaf is dat?!

 

Om deze Flessentuinen een leuke Kerst-twist te geven, maken we aan het einde van de workshop een leuke kerstversiering voor aan de fles. Met de kleine led-lichtjes in de fles, wordt je tuintje dit seizoen extra feestelijk!

 

Tijdens deze workshop maak je een super gaaf mini-ecosysteem in een mooie glazen fles van 5, 10, 15, 25, 34 of 54 liter! Stap voor stap maken wij in 2 uur tijd een super toffe flessentuin. Na een korte uitleg en wat onderhoud tips, gaan we met onze handen in de aarde en bouwen we een prachtig plantenterrarium.

 

Hoe werkt een Flessentuin?

Je gaat aan de slag met verschillende plantjes, aarde en mos en maakt je eigen plantenwereld in glas! In de fles plant je een aantal plantjes die een langere tijd kunnen overleven een terrarium heeft naast licht maar weinig nodig. Het vocht in de fles verdampt en druppelt condens in de grond. Verdord blad wordt omgezet in voeding voor de planten. Zo creëer je een eigen ecosysteem dat zichzelf (zo goed als) geheel onderhoudt en lang mee gaat. Door de smalle hals van de fles bouwen we, met behulp van verschillende gereedschappen jouw ecosysteem in de fles.

 

Live workshop in Atelier of op locatie

Groepen vanaf 6 personen.

 

Kosten:

Fles 5 liter recht: €42,50

Fles 5 liter bol: €52,50

Fles 10 liter: €65,-

Fles 15 liter: €77,50

Fles 25 liter: €87,50

Fles 34 liter: €97,50

Fles 54 liter:: €127,50

 

+ eventuele Reiskosten

 

Online workshop

Tijdens deze online workshop maak je thuis onder live online begeleiding, een eigen plantenterrarium in een mooie glazen fles van 5, 10 of 15 liter! Stap voor stap maken wij in 1,5 a 2 uur tijd een super toffe flessentuin. 

 

Na opgave voor de workshop zorg ik dat alle materialen bij jou thuisbezorgd worden.  De materialen, gereedschappen, de fles en zelfs de plantjes stuur ik in een pakket naar je op. Zo heb jij alles op tijd in huis om aan de workshop deel te nemen! (Let wel op: Maak het pakketje direct open als je het hebt ontvangen om de plantjes weer wat lucht te geven)

 

Online een workshop volgen. Hoe doen we dat?

 Als je mee wil doen aan de workshop geef je jezelf op via de website. Zo kan ik alle materialen op tijd naar je verzenden zodat je alles in huis hebt voordat de workshop begint. 

  

Deze workshop volg je in je eigen huis, achter je computer of tablet. We maken gebruik van Zoom, zodat we met elkaar kunnen videobellen.  ( Wanneer je met een eigen groep een online workshop wil volgen, is het ook mogelijk een ander medium zoals MicrosoftTeams te gebruiken)

Een aantal dagen van te voren stuur ik je via de mail een link toe naar het videogesprek.  Dan kan je alvast even uitproberen of het werkt. Een kwartier voordat de workshop begint ben ik al online en kan je alvast inloggen. 

 

Wat heb ik zelf nog nodig?

- plakband (wanneer je een 5 liter fles maakt)

- een mok/ schepje om mee te scheppen

- theelepeltje (wanneer je een 5 liter fles maakt)

- laptop/pc/tablet zodat je live de workshop kan volgen

- een werkplek dat een beetje vies mag worden ;)

 

Kosten:

Compleet pakket + exclusief verzending: 

 

Fles 5 liter recht: €42,50

Fles 5 liter bol: €52,50

Fles 10 liter: €65,-

Fles 15 liter: €77,50

 

*De prijs is inclusief alle materialen, fles, plantjes & online begeleiding.

Exclusief verzendkosten a €7,25 per pakket.