Kerstworkshop ~ Flessentuin kersteditie


Een groen kerstuitje met een beetje uitdaging!

 

Je maakt tijdens deze workshop een zelfvoorzienend ecosysteem in een mooie fles. Om er een echte Kerst editie van te maken, decoreren we de fles met een lichtje en kerstversiering! 

 

Tijdens deze online workshop maak je thuis onder live online begeleiding, een eigen plantenterrarium in een mooie glazen fles van 5, 10 of 15 liter! Stap voor stap maken wij in 1,5 a 2 uur tijd een super toffe flessentuin. 

 

Na opgave voor de workshop zorg ik dat alle materialen bij jou thuisbezorgd worden.  De materialen, gereedschappen, de fles en zelfs de plantjes stuur ik in een pakket naar je op. Zo heb jij alles op tijd in huis om aan de workshop deel te nemen! (Let wel op: Maak het pakketje direct open als je het hebt ontvangen om de plantjes weer wat lucht te geven)

 

Hoe werkt een Flessentuin?

Je gaat aan de slag met verschillende plantjes, aarde en mos en maakt je eigen plantenwereld in glas! In de fles plant je een aantal plantjes die een langere tijd kunnen overleven een terrarium heeft naast licht maar weinig nodig. Het vocht in de fles verdampt en druppelt condens in de grond. Verdord blad wordt omgezet in voeding voor de planten. Zo creëer je een eigen ecosysteem dat zichzelf (zo goed als) geheel onderhoudt en lang mee gaat. Door de smalle hals van de fles bouwen we, met behulp van verschillende gereedschappen jouw ecosysteem in de fles.

 

Online een workshop volgen. Hoe doen we dat?

 Als je mee wil doen aan de workshop geef je jezelf op via de website of je maakt een afspraak voor een privé workshop.

Zo kan ik alle materialen op tijd naar je verzenden zodat je alles in huis hebt voordat de workshop begint. 

  

Deze workshop volg je in je eigen huis, achter je computer of tablet. We maken gebruik van Zoom, zodat we met elkaar kunnen videobellen.  ( Wanneer je met een eigen groep een online workshop wil volgen, is het ook mogelijk een ander medium zoals MicrosoftTeams te gebruiken)

Een aantal dagen van te voren stuur ik je via de mail een link toe naar het videogesprek.  Dan kan je alvast even uitproberen of het werkt. E

 

Wat heb ik zelf nog nodig?

- een mok/ schepje om mee te scheppen

- laptop/pc/tablet zodat je live de workshop kan volgen

- een werkplek dat een beetje vies mag worden ;)

- schaar

 

Kosten:

Compleet pakket + exclusief verzending: 

 

5 liter fles recht  + Kerstversiering en lichtje : €45- pp.*

5 liter fles bol + Kerstversiering en lichtje: €52,50,- pp.*

10 liter fles + Kerstversiering en lichtje: €65,- pp.*

15 liter flesKerstversiering en lichtje: €75,- pp.*

 

*De prijs is inclusief BTW, alle materialen, fles, plantjes & online begeleiding.

Exclusief verzendkosten a €6,95 per pakket. 


Deze workshop volgen? Vul het onderstaand formulier in

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.