Natural Heroes


DIY ~ Lippenbalsem


DIY Lippenbalsem

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je op een gegeven moment niet meer zonder lippenbalsem kan?

 

Ontzettend veel huidverzorgingsproducten, waaronder lippenbalsems, hebben als (hoofd)ingrediënt cosmetische minerale olie. In eerste instantie klinkt dat goed, alleen is deze minerale olie in werkelijkheid een afvalproduct van de aardolie-industrie: het goedje dat overblijft van het proces om bijvoorbeeld benzine te maken.

 

Je herkent het op de ingrediëntenlijst als bijvoorbeeld: Mineral Oil, Petrolatum (Vaseline: Petroleum Jelly), Paraffinum Liquidum, Paraffinum Subliquidum, Cera Microcristallina (Labello), Microcrystalline Wax.

 

Deze minerale oliën zorgen ervoor dat je huid en lippen glad aanvoelen, glanzen en vettig worden.

MAAR... omdat het een laagje over de huid legt, zorgt het er ook voor dat er niks in kan (dus ook geen vocht en voedingsstoffen).Vanwege de afsluitende laag worden de vochtbalans en celdeling verstoord. De huid en lippen worden als het ware lui; ze produceren zelf niet meer voldoende talg en drogen dus steeds meer uit.. Een oplossing is om zelf simpel en snel je eigen lippenbalsem te maken die je wel de beloofde zachte, glanzende lippen geeft.

En het is ook nog eens leuk om te doen!

 

Wat krijg je?

Bijenwas (geel, 100 gram) 

Kokosolie (250 ml) 

Shea Butter (250 ml) 

2x Tinnen blikje 15 ml 

1x Tinnen blikje 30 ml 

3x Essentiele Olie samples (Pink Grapefruit, Munt, Mandarijn)

Het recept fysiek op papier

 

LET OP: Voor de 3 tinnen blikjes heb je ongeveer de helft van het recept nodig. Deel de hoeveelheden simpelweg door 2 :)

En dit alles in een mooie cadeaudoos:

€ 29,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

DIY Deodorant


DIY Deodorant met geurtjes

Maak met dit leuke DIY pakket jouw eigen deodorant!

 

Vrij van ingrediënten die je liever niet in jouw lichaam wilt. Pakket met 3 kleine samples essentiële olie zodat jij jouw deo een geurtje kunt geven.

 

Waarom is het goed?

Arrowroot Poeder

Een natuurlijk verdikkingsmiddel met een fijne structuur. Dit product is een kei in vocht absorptie, waardoor je minder last zult hebben van ongewenst transpireren. De actieve ingrediënten dringen dieper in de huid door, waardoor je een optimaal resultaat bereikt.

 

Kokosolie

Wordt koudgeperst zodat alle belangrijke vitaminen behouden blijven. Denk bijvoorbeeld aan vitamine E, een belangrijke bron voor het herstellen van de huid. Kokosolie voedt intensief, beschermt tegen uitdroging en zorgt ervoor dat je het goed uit kunt smeren.

 

Bijenwas (Wit)

Dit is ontkleurde gele bijenwas. Bijenwas zorgt er in jouw deodorant voor dat je huid bij dagelijks gebruik niet uitdroogt en werkt zuiverend. Het is structuur bepalend en zorgt ervoor dat je product de juiste stevigheid krijgt.

 

Magnesium Hydroxide

Magnesium wordt gewonnen uit zeewater en neutraliseert de geur. Een belangrijke speler dus!

 

Essentiële Oliën 

Geef jouw deodorant de geur van Pink Grapefruit, Rozemarijn of Lavendel. Je kunt deze geuren natuurlijk ook mengen! De essentiële oliën zijn 100% puur en er zijn geen andere stoffen aan toegevoegd.

 

Bij koude temperaturen kan de deodorant die dit recept maakt wat hard zijn. Je kunt in dit geval 10 gram vloeibare olie zoals Zonnebloemolie of Olijfolie toevoegen om het geheel wat zachter te maken.

€ 16,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1