Workshop Kokedama plantenhanger (online & atelier)


Beschikbare datums


Online Workshop Kokedama plantenhanger - 28 september 2022

Kokedama Plantenhanger ~Japanse Bonsaikunt

 

Kokedama is een Japanse Bonsai-stijl en is erg populair in Japan. Het is een Bonsai-techniek waarbij de wortels van de plant in een bolletje mos groeien. Kokedama betekent dan ook letterlijk mosbal. ;)

Tijdens de online workshop maken we 2 toffe 'plantenballen' gebaseerd op deze Japanse Bonsai-kunst. Ik laat je zien hoe je een de Kokedama maakt én vertel ik je hoe je de planten het beste kan verzorgen

 

Wil je de Kokedama's wat extra sfeer geven? Wikkel  dan het lichtje om de mosbal. Wanneer de planten goed worden verzorgd kunnen ze lang mee gaan!

 

In de box zit alles wat je nodig hebt om 2 Kokedama's te maken. Je kan ervoor kiezen om de Kokedama's op een schaaltje te zetten of op te hangen.

 

In de box zit:

- 2x medium plant ( bijv. blauwvaren, nestvaren, krulvaren, epipremnum, hertshoornvaren)

- bonsaigrond

- akedama

- spaghnum mos

- plat mos

- touw (verschillende kleuren voor eigen effect)

- handschoentjes

- 2x Sfeerlichtje

 

Keuze:

- 2x macramé hanger of 2x terracotta schaal

 

Datum: 28 september 2022

Tijd: 19.30 - 21.00 uur 

 

Opgeven tot 21 september 2022

------------------------------------------------------------

* In de week voorafgaand aan de workshop stuur ik je alle materialen op. Daarnaast ontvang je  een e-mail  met de link naar het video gesprek, zodat je op de dag zelf kan inloggen om deel te nemen aan de workshop.

 

Zelf mag je nog een aantal dingen klaarleggen:

- Tijdens deze workshop gaan wij met onze handen in de klei! Letterlijk- is het handig om een ruime werkplek te creëren en de tafel voor te breiden dat het een beetje vies mag worden. Leg bijvoorbeeld een zeiltje op tafel, zodat je het mos en later de mosballen neer kan zetten zonder dat alles vies wordt.

- ongeveer 0,5 liter kraanwater in een gieter/maatbeker 

- een kom of emmer om de klei-bal in de maken en kneden. ( denk aan een:  beslagkom/ emmer/teiltje/ dienblad om de mosballen in te maken.

- schaar

€ 40,00

  • Beschikbaar