Kokedama plantenhanger


Live Online workshop

Kokedama Plantenhanger ~Japanse Bonsaikunt

 

Kokedama is een Japanse Bonsai-stijl en is erg populair in Japan. Het is een Bonsai-techniek waarbij de wortels van de plant in een bolletje mos groeien. Kokedama betekent dan ook letterlijk mosbal. ;)

 

Tijdens de online workshop maken we 2 toffe 'plantenballen' gebaseerd op deze Japanse Bonsai-kunst. Ik laat je zien hoe je een de Kokedama maakt én vertel ik je hoe je de planten het beste kan verzorgen

 

Wil je de Kokedama's wat extra sfeer geven? Wikkel  dan het lichtje om de mosbal. Wanneer de planten goed worden verzorgd kunnen ze lang mee gaan!

 

In de box zit alles wat je nodig hebt om 2 Kokedama's te maken. Je kan ervoor kiezen om de Kokedama's op een schaaltje te zetten of op te hangen.

 

 

In de box zit:

 

- 2x medium plant ( bijv. blauwvaren, nestvaren, krulvaren, epipremnum, hertshoornvaren)

- bonsaigrond

- akedama

- spaghnum mos

- plat mos

- touw (verschillende kleuren voor eigen effect)

- handschoentjes

- 2x Sfeerlichtje

 

Keuze:

- 2x macramé hanger of 2x terracotta schaal

 

Online workshop: €39,- p.p. incl. btw

verzendkosten: €7,25 p.p. incl. btw 


Live workshop ~ in atelier of op locatie

Ben jij ook zo'n plantenliefhebber? Dan is deze workshop echt wat voor jou!  Maak van jouw huis ook een echte Urban jungle met deze toffe Kokedama plantenhanger.

 

Kokedama is een Japanse Bonsai-stijl en is erg populair in Japan. Het is een Bonsai-techniek waarbij de wortels van de plant in een bolletje mos groeien. Kokedama betekent dan ook letterlijk mosbal. ;)

 

Tijdens deze workshops maak jij een hangende tuin gebaseerd op deze Japanse Bonsai-kunst. 

 

Je kiest drie mooie planten uit waar jij Kokedama's mee gaat maken. Ik leer je de techniek en vertel je hoe jij de hangende tuin het best kan verzorgen. 

Je maakt drie prachtige Kokedama's die vervolgens aan jouw tak komen te hangen. Nog een mooi lichtje in de tak en meer heeft jou hangende tuintje niet nodig! Eenvoud is hier het toverwoord.

 

Tijdens deze workshop is er een ruime keuze uit verschillende mooie (hippe) planten om jou Kokedama Plantenhanger mee te maken.

 

Onze locatie:

Duur: 2 uur

Prijs: €45,-

Alle materialen (planten, lichtjes, tak), koffie/thee en wat lekkers inbegrepen.

 

Op locatie

Groepen vanaf 5 personen

Prijs:€45,- + eventuele reiskosten.

 Kijk hier voor de reeds geplande workshops


Wil jij je opgeven voor een workshop?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.